Миньор разгроми Велбъжд на Бончук. Германея загуби в Симитли
Миньор разгроми Велбъжд на Бончук. Германея загуби в Симитли / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Футболистите на "Велбъжд" бяха разгромени на стадион "Бончук" от "Миньор"- Перник с 6:1, в мач от Югозападната "В" група. Капитанът на "Велбъжд" Мирослав Петров реализира от пряк свободен удар, още във 2- та минута. Капитанът на перничани Томислав Павлов пропусна от дузпа, в 14- та минута. В края на мача обаче, Павлов се разписа на три пъти във врата на кюстендилци, в 83, 85 и 90- та минути.
Андреас Васев отбеляза два гола през първото полувреме, с които изведе "Миньор" напред в резултата. За 3:1 бе точен Адриан Олегов.
Тежка контузия извади от игра футболистът на "Велбъжд" Жорж Георгиев, който бе заменен принудително още в 14- та минута.
"Германея"- Сапарева баня загуби с 1:2 при гостуването си на "Перун" в Симитли. Боби Кралев отбеляза гола за гостите. Той се появи в игра, след завръщането си от Италия.
"Германея" посреща в следващия кръг "Велбъжд", като старши треньорът Борис Кръстев залага на този мач много, като се надява на дълго чакана домакинска победа. Останалите мачове от кръга:
"Места"- "Ботев" Ихтиман 0:0; "Сливнишки герой"- "Оборище" 0:1; "Пирин" Благоевград- "Спортист" Своге 13:0; "Струмска слава"- "Чепинец" 1:3; "Беласица"- "Балкан" Варвара 1:2 и "Вихрен"- "Септември" 3:0 сл.
"Пирин" води с 60 т., пред "Оборище" с 50 и "Перун" Симитли с 48 т. "Велбъжд" е на 10- място с 36 точки. "Германея" има 19 т. и е точно над зоната за изпадане от ЮЗ "В" група.