Министър Н. Василев на визита в Кюстендил. Проверява ТД  на НАП, раздава дипломи и казва да на  безхартиените заседания
Министър Н. Василев на визита в Кюстендил. Проверява ТД на НАП, раздава дипломи и казва да на безхартиените заседания / netinfo
   Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще посети днес Кюстендил. В общинска администрация ще подпише договор за внедряване на интегрирана система ”Безхартиено заседание на общинските съвети и електронно гласуване”

Министърът ще инспектира системата за управление на опашки в ТД на НАП- Кюстендил. Въвеждането на системата се реализира по проект на Министерството на държавната администрация и административната реформа, в който са включени общо 26 офиса на НАП, 12 офиса на дирекция „Документи за самоличност” към МВР и 1 офис на КАТ.

  От 11:00 часа, в залата на областна администрация министър Василев ще връчи сертификати на служителите, завършили успешно първия модул от специализирано обучение по английски език за работа с институциите на ЕС. Обучението се провежда по проекта на Министерството на държавната администрация и административната реформа „Подготовка на служителите от българската държавна администрация за ефективна работа с институциите на Европейския съюз”, финансирано по Оперативната програма „Административен капацитет”. Специализираните курсове по английски език са една от основните дейности по този проект.

    Това е най-мащабното до момента чуждоезиково обучение за служители от държавната администрация – близо 15 000 души от цялата страна са включени в интензивните английски курсове с акцент върху изучаването на специализираната терминология на ЕС.