Министерски обещания- нова сграда за прокуратурата до края на годината и зарибен язовир Дренов дол
Министерски обещания- нова сграда за прокуратурата до края на годината и зарибен язовир Дренов дол / Дарик Нюз, архив

Новите помещения, за нуждите на Окръжна и Районна прокуратура в Кюстендил ще са готови за ползване до края на годината. Такова уверение е получила зам.- председателят на НС Мая Манолова от вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова.
"Министър Златанова ме увери, че ремонта в сградата за прокуратурата ще започне след няколко седмици, тъй като върви процедурата по избор на изпълнител, така че до края на година ще е факт ремонта на сградата на бившата Експресбанк, срещу Съдебната палата, която бе купена по времето на правителството на Станишев за нуждите на прокуратурата", заяви Манолова.

Зам.- председателят на НС е разговаряла и с министъра на земеделието и горите Димитър Греков. "Той обеща да помогне за зарибяването на язовир Дренов дол, след като с молба към мен се обърнаха от ловно- рибарското дружество, с над 4000 членове. През седмицата, министърът ще изпрати хора за необходимите проучвания, за обема, източника на водата и други важни характеристики, за да се прецени, какво да се предприеме, за да бъде зарибен язовира сега", коментира Мая Манолова.