Милослав Методиев за спортистите ни в Рио: Моля, отдайте им нужното уважение и благодарност за постигнатото
Милослав Методиев за спортистите ни в Рио: Моля, отдайте им нужното уважение и благодарност за постигнатото / Милослав Методиев

Националният ни състезател по борба и "Спортист №1 на Кюстендил" за 2012 г., в анкетата на Дарик радио, Милослав Методиев публикува в личния си профил във Фейсбук коментар в защита на всички български спортисти, които участват на Олимпийските игри в Бразилия. Методиев остана на два пъти на победа от квотата за Рио, при най- тежките до 130 кг. Той обаче беше на Олимпийските игри, по покана на турската делегация, защото два месеца бе в съседната ни държава като спаринг партньор на един от най- добрите им състезатели Риза Каяалп. Каяалп спечели сребърен медал, като отстъпи на вече трикратния олимпийски шампион, кубинеца Михаин Лопес Нунес.

"От няколко дни чета неграмотно написани коментари по адрес на нашите представители на Олимпийските игри. В тях хората, които са коментирали явно са били „освободени от физкултура", псевдно мма-ци, фитнес гурута в кавички.. хейтъри, на които целият им живот е един провал и вечно търсят проблема в останалите.
Някои от тези индивиди, има ли въобще представа каква е ситуацията във федерациите, как вечно няма пари за нищо - за лагери, партньори, възстановяване, заплати и т.н.!
Давате ли си сметка, че всичко постигнато е ГЕРОЙСТВО, на фона на условията от управляващите. Защо не ценим тези спортисти !? - техният труд, лишения, болка, себеотдаване в спорта, единствено и само заради голямата им любовта към него и онази отдавна забравена - ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ.
Гарантирам ви, че много от тях имат предложения от други държави на които отказват, не защотото условията им са лоши, а защотото не се предават, не се примиряват със случващото се в държавата ни.
Тези спортисти са верни на трибагреника с лъвовете, искайки да оставят нещо след себе си и променяйки системата. Това са будителите на новото време. Моля, отдайте им нужното уважение и благодарност за постигнатото.
Именно на тези спортисти искам да кажа да продължават смело напред, без значение какво ще чуят, защото има не малко хора, които ги ценят, обичат и са ви благодарни!", коментира в социалните мрежи Милослав Методиев.

Борецът от клуб "Васил и Георги Илиеви" вдига сватба в неделя, в Поморие, като ще каже "ДА" на красивата си избраница Росалина.