Милослав Методиев- по стъпките на Чингис хан, на път за Рио
Милослав Методиев- по стъпките на Чингис хан, на път за Рио / Личен архив

Борецът от клуб "Васил и Георги Илиеви" Милослав Методиев започна с победа участието си на Първата световна квалификация за Олимпийските игри в Рио 2016, в Улан Батор, Монголия. Той спечели осминафинал в категория 130 кг срещу Mantas KNYSTAUTAS (LTU), с 1-0, но отстъпи с 0:2 в четвъртфиналите на Qiang MENG (CHN). Сега бобовдолецът трябва да стиска палци на китаеца да стигне до финала и да го изтегли в репешажите за малкия финал.
Първите трима във всяка категория ще вземат визи за игрите Рио 2016. От една седмица, националният отбор, в класическия стил бе в монголската столица за аклиматизация. Те се готвеха в олимпийската база на домакините.

Милослав Методиев- по стъпките на Чингис хан, на път за Рио
netinfo

Спортист №1 на Кюстендил, в анкетата на Дарик радио за 2012 година, Милослав Методиев имаше възможността и да разгледа столицата на Монголия, и да се снима като Чингис хан / основал Монголската империя /.

Милослав Методиев- по стъпките на Чингис хан, на път за Рио
netinfo

Резултатите от олимпийската квалификация в Улан Батор, Монголия, може да следите на живо на следния линк

https://unitedworldwrestling.org/event/1st-og-world-qualifying-tournament

Днес стартира надпреварата в класическия стил, на тепиха ще излязат Иво Ангелов (59 кг), Николай Вичев (66 кг), Илиян Георгиев (75 кг) и Милослав Методиев (130 кг).