Мила Мерилин събра героините на Ваня Щерева и Людмила Сланева
Мила Мерилин събра героините на Ваня Щерева и Людмила Сланева / Даниела Атанасова, Дарик Кюстендил

"Мила Мерилин" е романът на Ваня Щерева и Людмила Сланева, който събира пътищата на две жени при необикновени обстоятелства.  Жанрът е психологическо криминале. Книгата представиха  в Кюстендил по идея на Регионалната библиотека "Емануил Попдимитров". "Хубаво стана, че докато чакахме да ни вместите в програмата, книгата вече излезе от печат", каза директорът на културната институция София Пейчева.

Съавторите на "Мила Мерилин" казват, че всяка една се припознава с героините си. Ползват собствени истории. Създаден е и кино трейлър. "Много искаме да видим книгата филмирана, а двете да изиграем героините си. Вече разговаряхме с  режисьора Димитър Митовски, но се притесняваме, че той ще избере по-млади актриси", признават и двете.

Щерева има и собствено издателство "Мавзолея", чиято цел е да открива млади таланти и да ги издава. Историята накратко е как  жена намира любовни писма на починалия си любим, което е началото на срещата на двете Мила и  Мерилин. Има криминален елемент с обир на банка "Мила Мерилин" е като филм. "Писането е най-къртовската работа от всички други като музика и театър. При тях има голям елемент да си вкарваш чара, докато писането е дисциплина", казва и Людмила Сланева.

Двете получиха много цветя и написаха послания в книгата си на ученици и ценители на срещата-разговор в Килийното училище.

"Мила Мерилин" събра героините на Ваня Щерева и Людмила Сланева
netinfo

 

"Мила Мерилин" събра героините на Ваня Щерева и Людмила Сланева
netinfo