Михаил Миков: Всички, които не искат Кюстендил да бъде феодален град, да гласуват с №9
Михаил Миков: Всички, които не искат Кюстендил да бъде феодален град, да гласуват с №9 / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Коалиция „За промяна" откри предизборната си кампания в Кюстендил, с митинг- концерт пред театъра. Представени бяха кандидатът за кмет на общината Атанас Гергинов и кандидатите за общински съветници, за които можете да гласувате с №9 в бюлетините. Гост на откриването на кампанията беше лидерът на БСП Михаил Миков.
„Първо поклон пред Вас, че въпреки лошото време и дъжда, намерихте сили да дойдете и да кажете, че сте за промяна и не ви е страх. Вече 8 години се търкалят балоните, обещанията, а налице няма нищо. Трябва да се отбележи, че Кюстендил е на последно място по усвояване на евросредства, насочени 80- 90% към общините. Защо се захващам с тази не лека задача, много хора ми казват, че съм луд. Наскоро станах баща, това ми дава допълнителен стимул", заяви кандидатът за кмет на Кюстендил Атанас Гергинов. Той благодари на съпругата си и майка на детето му, че е на площада пред театъра, въпреки дъжда.


„Много е тежко, когато през седмицата се обадиш на някой приятел и него го няма, или е в София, или в чужбина. Не останаха млади хора в града. На пресконференция, бившият кмет и настоящ кандидат обяви гордо , как е открил 8800 работни места / смях от хората /. Мнозина от вас помнят какво представляват 8- 9 000 работни места, това са заводи КЗК, Велбъжд, Марек и кухненско взети заедно. Е, има ли такива открити работни места в града? Няма ги. Няма да тръгна с голямата кошница на обещанията, нищо не ми пречи да обещая не 100, а 120 млн. лв. инвестиции, но няма да го направя. Аз Ви обещавам да работя честно и открито, в полза на обществото. Сам човек обаче не може да го постигне, това се постига в екип, отбор- нашите 37 кандидати за общински съветници и кандидати за кметове", допълни Атанас Гергинов.
Кандидатът за кмет на Коалиция „За промяна" се обяви за отваряне на общината за гражданите и тотална смяна на начина на работа в нея.
„Пълно медийно затъмнение, пълно табу относно финансите, може би двама- трима в общината знаят, какво е реалното финансово състояние. Аз не съм особено щастлив, че съм кандидат за кмет. Напротив, на 25 октомври, когато спечелим ще видите моята физиономия, още по- угрижена, защото почваме да чуваме какво е реалното състояние на общината. Денонощно ще работим, аз и екипът ми да променим това, да върнем славата на Кюстендил като СПА и балнеологичен център, да развием туризма в планината, да отворим селското стопанство и да започнем да работим по европрограми и да усвояваме евросредства.
№9- във футбола това е номера на централния нападател, основната а фигура, която ще донесе победата. Искам да ви помоля, на 25 октомври излезте и гласувайте, гласувайте За промяна и За победа с №9", заключи Атанас Гергинов.


Лидерът на БСП Михаил Миков подкрепи Атанас Гергинов и кандидатите на Коалиция „За промяна". Той се обърна към тях с думите:
„Носите отговорност пред гражданите, вашите семейства, вашите баби и дядовци, но най- вече отговорност пред вашите деца, които не искат Кюстендил да бъде феодален град, които не искат досегашния кмет, който е събрал около себе си всички десни партии. Половин милион за 4 години за медии, а кредитите чухте какви са. Не трябва да жалите ден и нощ, да разкажете на вашите близки и приятели, че тази лява коалиция, която застава зад Гергинов и кандидатите, предлага тук Кюстендил общината да не бъде мащеха, за тези, които търсят работа. Предлага природните ресурси на Кюстендил да се използват в името и благото на гражданите на Кюстендил. Предлага връщане на онзи Кюстендил, който вие помните, на онзи градеж ,в който вие сте участвали. БСП стои категорично зад нашия кандидат за кмет и съветници и зад нашите кандидати за малките населени места, където досегашният кмет Паунов притиска и бракониерства. Събират кметове от всички партии, за тях политиката няма значение".
Миков коментира и ПП АБВ, като бе категоричен, че това не е лява партия, след като участва в дясно управление, което вдигна възрастта на пенсиониране на 67 г., което разпределя ресурс към частните училища и частните здравни заведения.


Председателят на предизборния щаб на Коалиция „За промяна" Иван Каракашки иронизира идеята на Петър Паунов „Зона 50 без визи", като попита дали някой от присъстващите работи в „Зона 50", където се развива бизнес с партньори от Македония и Сърбия.
„Някои случайно да е паркирал на покрития паркинг върху коритото на реката и да е пазарувал от Търговския център там? Защо? Защото, това беше едно от обещанията на г- н Паунов и не бе изпълнено. Някои от Вас да живее в Кюстендил- СПА центъра на Балканите? / В отговор- Смях от множеството /. Там ли живеете? Чувствате ли как не можем да се разминем през деня с хилядите туристи- наши и чужди. Някои от Вас да работи в обещаните от г- н Паунов 1 700 работни места? Имате ли работа? Нямате, и ако не сменим управлението на общината, няма и да имате. Може би откри 40 работни места в реновирания хотел, но те са много скъпи. Той изтегли 12 млн. лв. кредит, с лихвите трябва да връщаме 17- 18 млн. лв. Това не може да продължава така. В резултат на това 8- годишно управление, Кюстендил е на последните места по раждаемост, по доходи, на последно място по цени на имоти, на последно място по условия за бизнес. Градът се обезлюдява, младите хора нямат работни места. Ще позволим ли още 4 години по тази пързалка градът да затъва и да се обезлюдява?", попита Каракашки. Присъстващите симпатизанти му отговориха с- Не.


„Сигурен съм, че на 25 октомври, ние ще бъдем на балотаж и след 1 седмица, кмет ще бъде нашият кандидат Атанас Гергинов. В Кюстендил има феодализъм, има медиен похлупак. Хората се притесняват да кажат истината, защото в кризата бизнесът на работи, общината е най- големият работодател. Всички държавни структури са зависими от общината. Може ли в 21 век, един нормален човек, да се притеснява да каже истината, защото леля му или баба му работят в детска градина или общинско предприятие и ще бъдат изгонени от там. Ще позволим ли това да продължи?", попита отново Иван Каракашки. Хората му отговориха с- Не.


Митингът- концерт завърши с изпълнение на песента „Моя страна, Моя България".

Участваха изпълнителите- Петя Боюклиева, Панайот Панайтов, Денислав Новев, Красимира Иванова и Боби Николов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!