Михаела Методиева републиканска шампионка на чук и при дев. старша възраст
Михаела Методиева републиканска шампионка на чук и при дев. старша възраст / netinfo

Кюстендилката Михаела Методиева стана републиканска шампионка на хвърляне на чук при девойки старша възраст, с резултат 46, 07 м., който е с повече от 11 метра по- добър от този на сребърната медалистка. Михаела Методиева е състезател на клуб "Пауталия"- Кюстендил, с треньор Константин Сотиров. Тя е носител на призовете "Спортист №3 на Кюстендил" и "Спортист №1 на Спортно училище "Васил Левски" за 2008 г. Михаела е шампионка на чук и при жените, като наскоро бе част от националния отбор за "Купа Европа".

Състезателката на "Пауталия" спечели точки за клуба и от дисциплината хвърляне на диск, където се класира на 5- то място. 5- та в своята дисциплина е и друга състезателка на клуба Деница Пенева, на 400 м/ пр., с треньор Владимир Табаков.

Девети на скок на дължина са възпитаниците на треньора Вергил Анастасов- Сияна Христова и Красимир Мазнев. Сияна е 3 години по- малка от съперничките си. 10 стотни не стигнаха на Мазнев да се класира за финалите на 100 м., където той остана трети в серията си.

Лекоатлетът от Сапарева баня Денислав Димитров завърши 4- ти на 1 500 м и 5- ти на 800 метра, като и той е 2 години по- малък от основните си съперници.