Купа Независимост
Купа Независимост / netinfo
В Кюстендил ще се проведе второто издание на Международния турнир по скокове на батут Купа "Независимост". В него ще вземат участие почти всички български отбори - 12 и три от най- добрите гръцки клуба- от Атина, Солун и Кавала. Рекорден брой участници ще се включат в надпреварата - над 120. Заедно със съдии, треньори и придружаващи състезателите родители, в града ще има над 300 гости тези три дни.
Турнирът се провежда под егидата на Министерството на младежта и спорта, Община Кюстендил и спортен клуб по батут "Евротрамп". Напреварата ще се проведе в залата по гимнастика на стадион Осогово в два поредни дни 23 и 24 септември от 10.00 часа. Официалното откриване е на 23- ти от 12.00 часа, а в следобедните часове на 24- ти са финалите и награждаването.

Международния турнир по скокове на батут
netinfo

"Почти като на едно държавно първенство ще можем да гледаме изпълненията на най- добрите ни батутисти. Това е и контрола преди Световното първенство по батут, което ще се проведе в България, от 4 до 20 ноември в зала "Арена Армеец". Кюстендилският състезател Емануил Валентинов ще се състезава за България при 13/ 1-4 годишните на голям батут, а Светлин Георгиев е в проекто състава на Националния ни отбор при 11/ 12- годишните", сподели организаторът на турнира Купа "Независимост" Иво Кръстев.
В рамките на турнира ще вземат участие 10 кюстендилски състезатели на "Евротрамп". В състезанието са включени три дисциплини: голям батут, синхрони и Двоен мини батут.

"Благодарим на Община Кюстендил за пълното съдействие при организацията, както и на всички спонсори на турнира. В организацията се включиха и много доброволци, на които съм им безкрайно благодарен. Те ми върнаха надеждата в младите хора в Кюстендил. Заповядайте на турнира!", отправи покана Иво Кръстев.
Дарик- Кюстендил