Международен обмен в детски градини
Международен обмен в детски градини / netinfo

 

  ОДЗ „Слънце" и Сдружение „Партньори - Кюстендил", гр. Кюстендил  ще работят по международен проект в следващите две години. Проектът „Фолклорът - Европейски междукултурен мост" е по програма Учене през целия живот.

Международни партньори по проекта са училища и детски градини от Франция, Естония, Турция и Италия.

 Основната цел на проекта е опознаване на местния и национален фолклор - традиции, разкази, танци, песни, инструменти, фестивали, костюми; споделяне на наученото и документираното с европейските партньори; разучаване на типични за всеки регион песни и танци, заснемане и разменяне с европейските партньори, като съответно всички ги разучат и представят по време на съвместни мероприятия и работни визити по проектa.

 "Желанието ни е нашите деца да знаят повече за разнообразието от култури на партниращите държави чрез фолклора. Традиционните танци са израз и мост за откриване на други региони, традиции и обичаи. Чрез изучаването на фолклорното разнообразие, децата ще се научат да приемат различието, да уважават децата от другите държави и да развиват своята креативност", заяви директорът на ОДЗ "Слънце" Маргарита Стоянова.