Със световния калибратор в ръка, председателят на конкурсната комисия, проф. д- р Димитър Домозетов започна меренето на най- едрите череши, родени в кюстендилския край. Стандартът е от 22 до 32 мм диаметър, като над 32 мм става дума за супер едра череша, уточни директорът на Института по земеделие.
Първата премерена череша, произведена в село Багренци бе 30 мм и ще се бори за първото място в конкурса.
Членове на комисията, която прави оценките за най- красиво аранжиран щанд и най- атрактивно вешало са още- етнографът доц. д- р Екатерина Керемидарска, художничките Бианка Ненова и Детелина Тихолова и главният технолог на ОП "Ученическо хранене" Луиза Базовичка. Отличени в 17, 00 ч. ще бъдат 3 щанда и едно вешало.