Мария Гигова: В Кюстендил има много талантливи деца
Мария Гигова: В Кюстендил има много талантливи деца / Влади Владимиров
Мария Гигова: "В Кюстендил има много талантливи деца"
31048
Мария Гигова: "В Кюстендил има много талантливи деца"
  • Мария Гигова: "В Кюстендил има много талантливи деца"

"Кюстендилската школа по художествена гимнастика процъфтява", този извод направи президентът на федерацията по художествена гимнастика Мария Гигова. Тя бе гост на 30-тия международен турнир "Кюстендилско лято 2010". Мария Гигова изрази надежда, че от Кюстендил ще продължават да излизат гимнастички за националния отбор Президентът на федерацията отбеляза и факта, че много добри специалисти от Кюстендил дават приноса си за развитието на спорта не само в България, но и в чужбина.

"Тъкмо правех комплимент за играта на това дете- Вая Драганова и разбрах, че това е внучката на Блага Шишкова. Много талантливо и добре подготвено дете. Заслужаваше първото място. Бе като една балерина на килима, с много качества-тяло, стегнати колена, падьоми, играеше с настроение и артистичност. Расте приказно поколение ", заяви Мария Гигова пред Дарик.

Според президента на федерацията, кюстендилката Марина Стоименова е перфектна гимнастичка и много красиво момиче. "Приятно ми е да наблюдавам нейната игра. Марина подхожда много сериозно към това, което прави и аз уважавам тези й качества", допълни Гигова. Марина Стоименова ще се бори за място в националния отбор за Световното първенство в Москва през септември, като контролното е през август.