Мария Десислава Плачкова с бронзов медал от Балканиадата по карате
Мария Десислава Плачкова с бронзов медал от Балканиадата по карате / netinfo

Мария Десислава Плачкова от кюстендилския клуб " Мак Доналд" се класира на 5- то място в дисциплина кумите, в кат. +59кг. на Балканското първенство в Сърбия. Тя надигра в първата си среща представителка на Босна и Херцеговина с 4:1, втора среща отстъпи пред състезателка на домакина Сърбия с 1:3. При репешажите, Мария победи представителката на Гърция с 2:0, а в спор за бронзовия медал загуби от каратека от Босна и Херцеговина с 1:3.

Българският отбор на кумите при момичетата се класира на 3- то място, след победи над представителките на Кипър и Гърция, малко не им достигна, за да победят и Турция на полуфиналите. В състава бяха: Мария Десислава Плачкова ( КК "Мак Доналд"), Александра Стублева (КК "Никон"- София), Виктория Русева (КК "Петромакс"- Плевен) и Силвия Вангелова (КК "Айда Нет Вадо Рю"- Хасково).

Мария Десислава Плачкова с бронзов медал от Балканиадата по карате
netinfo

Елизабет Ризова зае 7- мо място в крайното класиране на кумите, в кат. до 59 кг. В първата среща Елизабет победи състезателка на Сърбия в 3:2, във втора среща надигра с 8:0 съперничка от Македония. Елизабет отстъпи в третия си двубой  срещу Турция с 0:1, като много малко не и достигна, за да стигне до полуфиналите. В първия репешаж Елизабет загуби от Хърватска с 3:4. Анна Костадинов е 7-ма на кумите, в кат. до 42 кг. Васил Павлов, Калоян Средов и Мартин Ранов, въпреки че не успяха да се класират на призови места, показаха отлична игра, коментира треньорът Диляна Владимирова.

"Конкуренцията беше изключително силна. Нашите състезатели показаха добра игра и хъс за победа. Доволна съм, гордея се с тях, много малко не им достигна, за да се наредят на призовите места, но аз вярвам в тях и съм сигурна, че успехите им предстоят", каза още треньорът на КК "Мак Доналд".