Марек Юнион Ивкони отпадна достойно от ШЛ, гони нова титла в България
Марек Юнион Ивкони отпадна достойно от ШЛ, гони нова титла в България / CEV

Шампионът на България "Марек Юнион Ивкони" загуби последния си мач от Шампионската лига по волейбол. В двубой от шестия кръг на Група B, българският тим претърпя поражение с 0:3 гейма от "Локомотив Новосибирск" в Русия. В отделните части ( 26:24, 25:18, 25:18 точки ).


"Ястърженбски Венгел"- Полша победи в другия мач от групата испанския "КАИ Теруел" с 3:0 гейма.
"Марек" остана последен в групата и отпадна от Шампионската лига.
Класиране:
1. Локомотив 15 точки
2. Ястърженбски 11 т.
3. КАИ 7 т.
4. Марек 3 т. / 1 победа и 5 загуби /


"Доволен съм от момчетата, но все пак ми се искаше може би повече. Испанският отбор го преодоляхме там, а тук можехме и да го отстраним. Но пък от друга страна при класиране напред пак трябваше да извадим сериозни финанси. Единствено за този мач съжалявам. Като цяло този опит е полезен за момчетата и показахме характер. Радвам се, че имаме конкуренция във вътрешния шампионат. Това е целта. Колкото и да подценяват първенството, това ниво, което е в момента е силно и се оформят 3-4 отбора, които до последно няма да е ясно как ще завършат. За нас е важно да спечелим първенството", коментира старши треньорът на "Марек Юнион Ивкони" Найден Найденов.


Жребият за първия квалификационен етап от турнира за Купа България по волейбол за мъже ще бъде теглен днес. За Купата на България ще спорят отборите от Националната волейболна лига - Суперлига и Висша лига. Всички състави от Суперлигата участват задължително, а клубовете от второто ниво на мъжкия волейбол - по желание, като са получени общо 9 заявки за участие.