Марек посреща Пирин- Разлог. Велбъжд гостува на Берое и приема Германея
Марек посреща Пирин- Разлог. Велбъжд гостува на Берое и приема Германея / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Лидерът в класирането на "Б" футболна група, "Марек" посреща в Дупница "Пирин"- Разлог, двубоят на "Бончук" започва в 16 ч. Възпитаниците на Иво Паргов ще търсят нова победа на собствен терен, те са и единствения тим в групата без загуба до момента. Гостите от Разлог са 5- ти в подреждането, като имат 12 точки. "Марек" е водач с 20 т., пред "Хасково" с 18 и "Добруджа" с 14 т.
Юношите старша възраст на "Велбъжд" гостуват на "Берое" в Стара Загора, мача е от 15 ч. Едип куп кадрови проблеми има да решава треньорът Юлиян Кръстев. Наказани са капитанът Костадин Куков, Валери Максимов и Кристиян Панов. Мирослав Борисов се възстановява от операция. Домакините са 9- ти в класирането на Елитната група до 19 години, като имат 10 точки, от 3 победи, едно равенство и 3 загуби. "Велбъжд" дели 11- 13 място, с "Видима" и "Спартак"- Варна, като трите отбора имат по 7 точки. Групата U19 се води от "Литекс" с 18 т., "Черно море" със 17 и ЦСКА с 16 точки.
В неделя е дербито на Кюстендилска област в ЮЗ "В" група. "Велбъжд" посреща "Германея". Двата отбора са съседи в класирането, като гостите са 10- ти с 8 точки, а кюстендилци са 11- ти с 5 т., колкото имат още "Струмска слава" и "Ботев"- Ихтиман. За "Велбъжд" това е втори поред домакински мач и целта е втора поредна победа, след успеха миналата неделя над "Миньор".- Перник.