Марек победи Велбъжд. Кюстендилци пробваха трима алжирци, с френски паспорти
Марек победи Велбъжд. Кюстендилци пробваха трима алжирци, с френски паспорти / www.sportnaarena.com

"Велбъжд" загуби от "Марек" в първа контролна среща и за двата отбора, играна на изкуствен терен в комплекс "Царско село", София.

Кюстендилецът Илиан Чавдаров откри резултата с гол за "Марек" в 40-та минута. Резервата в този мач Роби Атанасов покачи на 2:0 за дупничани в 52-та минута. Завърналият се във "Велбъжд" Кирил Вълов намали в 72-та минута, но отново Атанасов в 78-та минута реализира за крайното 3:1. Последваха две греди за "Велбъжд", след удари на Вълов и Момо.

Марек победи Велбъжд Кюстендилци пробваха трима алжирци с френски паспорти
netinfo

26-годишният халф Момо, 19-годишния халф Абиб и 22-годишният Асад и тримата са от Алжир, но с френски паспорти бяха изпробвани в този мач от старши треньора на "Велбъжд" Юлиян Кръстев.
„Момо, спомняте си и преди е бил при нас, познаваме неговите качества. Ако се разберем за финансовите параметри той ще остане. Мислим да дадем шанс в още една проверка и на едно от другите момчета", заяви президентът на клуба Васил Русаков.

Марек победи Велбъжд Кюстендилци пробваха трима алжирци с френски паспорти
netinfo

Контузии извадиха от мача- Еньо Кръстовчев, Росен Йорданов, Димитър Чечев, Кристиян Здравков, Дани Георгиев.
"Марек 1915": Младенов, Близнаков, Нешев, Заров, Стоянов, Владимиров, Чавдаров, Николов, Георгиев, Ганчев.
"Велбъжд": Павлов, Бачовски, Велинов, Димитров, Мицов, Джогански, Пенков, Анастасов, Симеонов, Вълов, Калеов
„Доволен съм от проверката, въпреки загубата. Нашата цел бе да изпробваме играчи в халфовата линия. Следващата контрола е срещу "Германея". Мачът ще се играе в събота, като към този момент е избран терена в село Копиловци, но не изключвам и вариант отново да играем в София", каза пред Дарик старши треньорът Юлиян Кръстев.

„През първото полувреме играхме добре. Имаше много движение и интересни хрумвания. През втората част имам някои забележки, но все пак това е първа контрола", заяви да сайта www.sportnaarena.com треньорът на "Марек 1915" Светослав Георгиев.