Мая Манолова: Програмите за временна заетост започват през април
Мая Манолова: Програмите за временна заетост започват през април / Дима Кирилова,Дарик радио

Програмите за временна заетост ще започнат още през април или май, заяви пред кметове и кметски наместници зам.- председателят на НС и депутат от БСП Мая Манолова. Тя отговори на техни въпроси, какво ще правят като по селата няма работници, които бяха ангажирани по различни програми.
"На семинара в Боровец решихме да се поиска разрешение от ЕК държавата да финансира със средства от бюджета програмите по временна заетост, след това тези пари ще бъдат възстановени. Заради приключването на предишния програмен период и започването на новия се бави стартирането на програмите. От април започва програма, по която още бъдат наети 5 000 души за охрана по селата, 2 000 ще бъдат наети по програма за регионално развитие към Областна управа и общините, започва и програма за финансиране наемането на допълнителен персонал във фирмите", коментира Манолова.
Зам.- председателят на НС увери кметовете и кметските наместници, че е изпълнила поетите от нея ангажименти.
"Държавата се разплати с община Кюстендил, с 5 години закъснение бяха преведени 410 000 лв. за канализацията на кв. Въртешево. До месец община Кюстендил ще получи обещаните 750 000 лв. за отвеждане на минералната вода до хотел "Кюстендил", предстои и кметът Петър Паунов да изпълни ангажимента си, да разпредели за малки проекти по селата 500 000 лв. от парите за капиталови разходи. Искам и вие да сте по- активни, от общинска администрация ще ви съдействат за проекти по "Зелена среда", коментира още Манолова.

 

Мая Манолова: Програмите за временна заетост започват през април
netinfo

 

 

 

 

Мая Манолова: Програмите за временна заетост започват през април
netinfo