Мая Манолова призова антифашистите за битка за спечелване на изборите в Кюстендил
Мая Манолова призова антифашистите за битка за спечелване на изборите в Кюстендил / Дарик Кюстендил

100 години от рождението на генерал Петър Илиев отбелязаха с тържествено събрание в залата на читалище "Братство" в Кюстендил, антифашисти, ветерани и представители на Съюза на запасното войнство.  Генерал Илиев заедно с Димитър Каляшки участва в антифашистките борби преди 9- ти септември 1944 г. Биографията на социалиста припомни Гале Христов. Генерал Илиев е автор на книгата "В леговището на вълците", а през 1983 година е обявен за почетен гражданин на Кюстендил. Умира през 1998 година.

Гост на събранието бе и депутатът Мая Манолова. Тя използва възможността да призове за активност преди предстоящите местни  и президентски избори.

"Всеки един от нас си дава сметка, какво се случва в нашата страна. Централизация  и обсебване на властта в един човек. След скандалите със СРС- та стана ясно, че това управление е по- корумпирано от всички предишни. Разбра се как се назначават хора, как се толерират фирми и как се спират проверки на контролните органи. През тази година ние имаме важна задача, да не допуснем ГЕРБ да обсеби цялата власт, което означава кметската институция и най- голям брой съветници в Кюстендил. Нашето намерение е да издигнем една кандидатура с широка обществена подкрепа и против управлението, на което сме свидетели в общината", заяви Мая Манолова, която е и общински председател на БСП.

Мая Манолова призова антифашистите за битка за спечелване на изборите в Кюстендил
netinfo