Мая Манолова: Платените протести са нова форма на временна заетост
Мая Манолова: Платените протести са нова форма на временна заетост / Дарик Нюз, архив
Мая Манолова за новата форма на "временна заетост"- платени протести
65985
Мая Манолова за новата форма на "временна заетост"- платени протести
  • Мая Манолова за новата форма на "временна заетост"- платени протести

Като нова форма на "временна заетост", определи платените протести зам.- председателят на Народното събрание Мая Манолова. Според нея икономически и политически субекти не могат да се примирят, че вече не са на власт и не печелят, както по време на правителството на ГЕРБ.
"Много хора успяха да спечелят достатъчно пари, за да отидат на море. Тази "временна заетост" сваля някои ангажименти от социалния министър. Казвам това, колкото на шега, толкова и наистина. Едни пари откраднати от хората се връщат при тях. По Наказателния кодекс не е престъпление да плащаш на протестиращи, но въпроса е откъде са ти парите?", коментира Манолова в Кюстендил. Тя не отрича и, че има протестиращи, които излизат по своя воля и убеждение.
Мая Манолова има информация, че на протеста срещу правителството в петък и имало общински служители от Пловдив. "Кметове на ГЕРБ редовно изпращат на протестите работещи в общински фирми от Банско, Благоевград, Дупница. Не знам как в 21 век принуждаваш някой да протестира, но хората ги е страх да не останат без работа", заяви червеният депутат.
Зам.- председателят на парламента очаква радикализация на протестите през септември, защото се търси развръзка. "Мен лично, платени протестиращи няма да ме спрат да си върша работата", заключи Мая Манолова. Тя допълни, че и през ваканцията, депутатите от БСП подготвят законодателни промени.
Изборният кодекс ще бъде готов в най- суров вариант до 25 август, за да бъде представен на Обществения съвет, ЦИК, ГРАО, СЕМ, Сметната палата, организациите на българите в чужбина, Националното сдружение на общините и др.
"Общата част на кодекса е разписана вече- изборните книжа и администрация, начина на гласуване, регистрацията на кандидатите, като до 10 дни ще разпишем и гласуването в отделните видове избори. Целта ми е още в началото на следващата парламентарна сесия ще започнем разглеждането на кодекса, текст по текст", заяви Мая Манолова.