Мая Манолова: ГЕРБ не са осигурили никакви пари за Кюстендил

Мая Манолова: ГЕРБ не са осигурили никакви пари за Кюстендил
Мая Манолова: ГЕРБ не са осигурили никакви пари за Кюстендил / Влади Владимиров,Дарик

Депутатите от ПП ГЕРБ до сега не са осигурили никакви пари  за областта, заяви на пресконференция водачът на листата на Коалиция за България за 10- ти МИР Мая Манолова.

Тя беше категорична, че това, което са осигурили ГЕРБ в Кюстендил е ръст на безработицата - 3 000 нови безработни в областта за 3, 5 години. Друг резултат, според нея, е смачканият бизнес , фалиралите стотици фирми в Кюстендилска област, в резултат на рекета, който упражнява държавата по време на управлението на ГЕРБ.

"ГЕРБ не казват нещо, което реално са направили, а говорят какво ще правят в бъдеще време и размятат милиони. Обясняват , че ние не сме в час как протичат процедурите.Налага се да обясня.Милионите, за които говорят кандидат- депутатите от ГЕРБ са по проекти, с европейски пари, те се печелят а не се уреждат, даже от депутати от ГЕРБ.Проектът за реконструкция на стадион "Осогово" е спечелен от клубовете по плуване и тенис, няма никакво участие на ГЕРБ.5 000 000 от "Зелена градска среда" са спечелени от община Кюстендил, без никакво участие на депутатите от ГЕРБ. Средствата от фонд"Козлодуй" са спечелени по проект от 2012 г. на СБР, отново без никакво участие на депутати от ГЕРБ.Единствените пари, които биха били осигурени от ГЕРБ, но тях ги няма ,са 600 000 лв.за модернизиране на санаториума. Кюстендилските кандидат- депутати показват един договор, подписан в последния ден на бившето правителство на ГЕРБ, но по този договор не са преведени никакви пари.Парите, за които те говорят ще бъдат осигурени през следващия мандат на следващата изпълнителна власт", коментира Мая Манолова.

Тя набеляза в какви насоки ще работят БСП след 12 май.

"Ще върнем нормалната бизнес среда за хората, които искат да инвестират в Кюстендил.Ще прекратим рекетьорските функции на държавата и контролните органи, по отношение на бизнеса.Ще осигурим евтин кредитен ресурс, ще въведем преференции за общини с висока безработица, които осигуряват работни места.Ще подкрепим земеделските производители чрез национално подпомагане.Ще осигурим достатъчно пари за балнеология, културен туризъм и преработваща промишленост в Кюстендил", заяви Манолова.

От БСП са се отказали от скъпа кампания и със спестените пари от концерти ще финансират изграждането на площадка за стрийт фитнес в района на плажа в Кюстендил.Предстои общинските съветници от БСП да внесат такава докладна в ОС.

Председателят на Общински съвет  Иван Андонов подкрепи идеята и заяви, че това е изключително важно, с оглед здравословният начин на живот на учениците.

Утре, 9 май от 18.00 часа, БСП ще проведат заключителен митинг на площад "Велбъжд".