Мая Манолова дава по 4 ваучера за 80 лв. на миньорите в Бобов дол
Мая Манолова дава по 4 ваучера за 80 лв. на миньорите в Бобов дол / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Омбудсманът Мая Манолова посети „Въгледобив Бобов дол" ЕООД, във връзка с поетия пред миньорите от рудник „Бабино" ангажимент, за да им предостави непотърсени ваучери от националната кампания „Великден за всеки". 1 814 семейства на работещите там ще получат общо 7 678 талона, на стойност 153 560 лева, с които ще могат да пазаруват до 31 декември т.г. в 5 000 магазина в цялата страна.
Сметката е показала, че 1 работник ще получи по 4 ваучера на стойност 80 лв. На 19 октомври т.г. членовете на Обществения съвет на кампанията „Великден за всеки" - „Дари празник на баба и дядо", която се проведе под патронажа на омбудсмана Мая Манолова, взеха единодушно решение да бъдат подпомогнати работниците от мини „Бобов дол" с ваучерите, които в продължение на 6 месеца не бяха потърсени от техните притежатели. Ваучерите веднъж са преиздавани, крайният им срок е 31 декември.
„През изминалите дни следя ситуацията в мина „Бобов дол", ръководството си спазва ангажиментите, на 25 октомври са изплатени заплатите на септември, до края на седмицата ще бъдат раздадени и ваучерите за април" каза Мая Манолова. Тя уточни, че е започнала работата по 3 участък, като в момента немски специалисти ремонтират комбайна. „Рудникът ще работи в близка перспектива, хората не се притесняват за хляба си утре", каза още омбудсманът и допълни, че всички страни са изпълнили ангажиментите, които са поели.

Мая Манолова дава по 4 ваучера за 80 лв. на миньорите в Бобов дол
netinfo