Мая Манолова: 600-те хил. лв. за балнеосанаториума са осигурени
Мая Манолова: 600-те хил. лв. за балнеосанаториума са осигурени / Дарик- Кюстендил, архив

Министърът на здравеопазването пое ангажимент и го изпълни, осигурени са 600 000 лв. за ремонт на балнеосанаториума, каза на пресконференция зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова. "В най-скоро време ще бъде обявена обществената поръчка. Парите най- после са отпуснати", коментира депутатът.

Манолова е получила уверение от министъра на младежта и спорта Марияна Георгиева, че проекта на спортните клубове за ремонт на спортен комплекс "Осогово", за подмяна на лекоатлетическата писта ще бъде финансиран до края на годината.

Депутатът е провела разговори и в министерството на регионалното развитие, но за съжаление няма как да бъде финансиран проекта за реконструкция на римската стена в Хисарлъка, защото средствата по тази схема в досегашния програмен период са изчерпани.
"Надеждите остават за следващия период 2014-2020 г., като ще бъдат финансирани първо именно такива проекти, като този на община Кюстендил, които са готови.

За довършването на художествената галерия на Майстора трябва общината да подготви необходимите технически проекти и да е в готовност за кандидатстване", коментира Манолова.