Манолова кани кметове на европейски градове с развита балнеология в Кюстендил
Манолова кани кметове на европейски градове с развита балнеология в Кюстендил / Дима Кирилова,Дарик радио

Кметовете на няколко големи европейски града, които развиват балнеоложки туризъм са приели поканата на депутата Мая Манолова да посетят Кюстендил и да разкажат за своя опит в тази сфера. Манолова очаква градоначалниците да получат покана и от кмета Петър Паунов. Тя продължава да отстоява позицията, че продажбата на Чифте баня трябва да бъде спряна, въпреки че Общински съвет отхвърли това предложение. Според Манолова е много по- удачно, първо да се изготви идеен проект за това как би изглеждала банята и да се търси финансиране от еврофондовете.
„Ако кметът Петър Паунов приеме да покани кметовете на тези европейски градове в края на месец май ще можем да се поучим от тях как се развива балнеоложки туризъм. Надявам се да не ги посрещнат общинските съветници и кмета така, както посрещнаха мен. Важно е да се чуе какво се прави в Европа, трябва да се слуша и гласа на кюстендилци- те не одобряват идеята Чифте баня да се продава. Ако има инвеститори, да се заявят с лицата и намеренията си своевременно, не можем да говорим за прозрачност, а в същото време продажбата на един емблематичен обект, в центъра на града да тъне в мъгла", коментира Манолова.
Тя уточни още, че нито една община не е продала своята баня, а са дадени или под наем, или на концесия.
Кметът Петър Паунов коментира, че няма драма с това, че не се е явил нито един инвеститор на търга на 24 април: "Банята продължава да работи, а общината ще продължи да търси инвеститор".