Макенджиев отказва да е председател на ОбС, шахматния клуб в читалище Братство остава
Макенджиев отказва да е председател на ОбС, шахматния клуб в читалище Братство остава / netinfo

  Общинският съветник Петър Макенджиев си направи самоотвод на днешната сесия на ОбС Кюстендил като евентуално предложение за нов председател на съвета. Това стана още преди да бъдат направени предложенията. Причината за решението на Макенджиев е това, че той имал опасения, че няма да има възможност да изпълнява функциите на председател.

   Съветниците и кмета на община Кюстендил Петър Паунов дебатираха дълго около предложението шахматния клуб, помещаващ се в читалище "Братство" да бъде предоставен за център за деца с увреждания. Помещението било подходящо заради местоположението му и удобността му за деца със специални потребности. Съветниците пък защитиха позицията на шахматния клуб и се позоваха на писмо от федерацията по шах, в което било записано, че ако помещението бъде отнето, клубът може да бъде закрит. В крайна сметка съветниците отхвърлиха предложението за създаване на център за деца с увреждания.

  ОбС прие точката за актуализация на бюджета за 2009 година, който според предложението се намалява с близо 300 хил. лв.

  В дневния ред бяха внесени за одобрение от ОбС и 11 проекта по линия на трансграничното сътрудничество с общини от съседна Македония.