Мак Доналд с отличия при всички възрасти от Националното първенство
Мак Доналд с отличия при всички възрасти от Националното първенство / netinfo

Каратеките от кюстендилския клуб "Мак Доналд" се завърнаха с един златен, три сребърни и 5 бронзови медала от Националното първенство по карате във Велико Търново. От КК "Мак Доналд" участваха 16 състезатели на всички възрастови групи.

Мария Десислава Плачкова стана шампион на България в дисциплината кумите, като на финал игра със съотборничката си Елизабет Ризова, която остана 2- ра, при младежите до 18 год. Калоян Средов е със сребърен медал в дисциплината ката. При мъжете, Александър Бараклийски се класира на 5-то място в дисциплина кумите и беше част от отбора на софийския клуб "Левски" в надпреварата в отборно кумите, където се нареди на 3-то място. При мъжете в кат. +84, Антон Димитров взе участие за първи път и показа достойна игра.
В дисциплина отборно ката до 18 г., при момичетата в състав: Елизабет Ризова, Мария Десислава Плачкова и Изабел Ризова се класираха на 2-ро място. При момчетата в същата възраст, в състав: Калоян Средов, Благовест Кирилов и Васил Павлов се класираха на 5-то място. В същата дисциплина, но при момичетата до 11 г. отборът на "Мак Доналд" зае 7-мо място, в състав: Ралица Георгиева, Жени Дичева и Мария Хаджиева.

При най-малките състезатели, в дисциплина ката Жени Дичева се класира на 9-то място, а Антон Иванов въпреки, че е с една година по-малък от групата, в която се състезаваше, показа страхотна игра и хъс, коментира пред Дарик треньорът Диляна Владимирова. Ралица Георгиева се класира на 5-то място в дисциплина ката, при родените 2004 г. В същата възрастова група при момчетата, клубът бе представен от Лъчезар Тодоров.
Мария Хаджиева завоюва бронзово отличие в дисциплина кумите, родени 2003 година, в категория -35кг. и се класира на 9-то място на ката. Дебютантката Анастасия Димитрова спечели бронзов медал в дисциплина ката и се класира на 9-то място в дисциплина кумите. Анна Костадинова се нареди на 5-то място в дисциплина ката до 14- год. възраст. Във същата възраст при момчетата се състезаваше Благовест Кирилов. Изабел Ризова се класира на трето място в дисциплините- ката и кумите, при старшата възраст. Васил Павлов завоюва бронзов медал на кумите и е с 5-то място в дисциплина ката, а Елеонора Ризова се класира на 5-то място на кумите.