Мак Доналд №1 на турнир във Враня, Сърбия
Мак Доналд №1 на турнир във Враня, Сърбия / netinfo

Кюстендилският клуб „Мак Доналд" взе участие с 11 състезатели на международния турнир по карате във Враня, Сърбия. Каратеки от 36 клуба от Сърбия, България, Македония и Косово си оспорваха медалите на турнира. Клуб "Мак Доналд" е №1 в комплексното класиране, с 13 златни, 3 сребърни и 8 бронзови медала.
При най-малките състезатели, родени 2008, 2007 и 2006г. дебют направиха Георги Хаджиев, Антон Иванов и Жени Дичева, които се класираха на 3 място в дисциплината- индивидуално ката и на 3- то място в дисциплината- отборно ката. При родените 2003 г. , турнира във Враня бе първо изпитание и за Мария Хаджиева. Тя се класира на 2- ро място в двете дисциплини- ката и кумите. При родени 2004 г., Ралица Георгиева завоюва два златни медала на ката и кумите, а Владимир Стефанов е на 1- во място в дисциплината- ката и на 3-то място в дисциплината- кумите. Йоана Иванова се нареди на първото място в дисциплините- ката и кумите, а и Максимилян Емилов зае 1-во място на ката и на 3-то място на кумите, при родени 2001 г.
При младежите Марио Иванов завоюва златни медали на ката и кумите, кат. -70кг, Александър Бараклийски се класира на 1-во място на кумите, кат. -75 кг и на 2-ро място на ката. Антон Димитров е на 2- ро място в дисциплината кумите, кат. + 70кг, при родени 1996г.
В дисциплината- отборно ката, отборът при родените 2004 г. момичета се нареди на първо място. Момчетата, родени 2001 заеха 2- ро място, а момичета 2001 се класираха на трето място.
В дисциплината- отборно кумите, при младежите- Марио Иванов, Александър Бараклийски и Антон Димитров заеха 1-во място в първа група и 3-то място във втора група.
"Много съм доволна от представянето на нашите каратеки. Водихме предимно начинаещи състезатели, които тепърва започват да се състезават и нямат никакъв опит. Те се представиха отлично на татамито, показаха смелост и борбеност", коментира треньорът на "Мак Доналд" Диляна Владимирова.

"Мак Доналд" №1 на турнир във Враня, Сърбия
netinfo