Майки от Крайници поискаха помощ от областния управител, за да запазят яслена група
Майки от Крайници поискаха помощ от областния управител, за да запазят яслена група / netinfo

За опасност от закриване на яслената група в с. Крайници сигнализираха майки по време на приемната на областният управител Виктор Янев в Дупница.
Десислава Андреева и Десислава Банкова поискаха среща с областният управител, за да потърсят решение за проблема в ДГ „Радост", в която след преструктурирането обхвана детските градини в Яхиново, Червен брег и Крайници. Родителите изразиха притеснение от намерението на директора да закрие яслената група във филиал на ДГ „Радост" в с. Крайници. По думите на двете жени, в групата има 4 деца, при минимум 8, очаква се обаче в следващите няколко месеца да бъдат записани още 11 деца, като техните родители са декларирали това с подписите си, в писмо адресирано до кмета на община Дупница, инж. Методи Чимев и директора на детската градина.

Майки от Крайници поискаха помощ от областния управител, за да запазят яслена група
netinfo

Според родителите, малките деца не могат да се сместват с група, в която има и 6- годишни деца, тъй като грижите са различни. Майките разбират, че децата са малко, но пък не всеки има възможност да води детето си в друга яслена група, в друго населено място.
Кметът на селото Мариана Димитрова обясни, че е получила уверение, че яслената група няма да бъде закрита. От ОбА Дупница заявиха, че когато са готови със становището ще го обявят, тъй като очакват информация от ръководството на детската градина.