М. Тачева се разбра с магистрати за сградите
М. Тачева се разбра с магистрати за сградите / netinfo

 До края на годината  ще се направи едновременно проектиране и строителство и ще започне основен ремонт на сградите в Кюстендил, собственост на Министерството на правосъдието, заяви министър Миглена Тачева. Магистратите постигнаха съгласие за разпределението на сградите.

 В недовтршената сграда, срещу Съдебна палата, освен административният съд ще се разположи и службата по вписвания( 3-те регистъра) и съдебна охрана.

 В сградата на ДСК- структурите на районна и окръжна прокуратури.Освободените помещения в съдебната палата ще бъдат преустроени в нови зали. Председателят на КОС Красимир Бамбов предлага, във фоайето да се оформи гише.

  "Има достатъчно пари за проектиране и ремонт, каква е точната сума ще стане ясно след като е готов проекта. Пари за Кюстендил ще се намерят в бюджета и тази и следващата година", заяви министър Тачева.

 Миглена Тачева е в Кюстендил по покана на областният управител Л. Дермански. Тя се срещна и с административните ръководители на окръжен, районен, административен съд, окръжна прокуратура. На срещата присъстваше и председателят на ОС Васил Иванов.