Липсата на кворум  провали извънредната сесия на ОбС Дупница
Липсата на кворум провали извънредната сесия на ОбС Дупница / Маргарита Петрова,Дарик радио

Заради липса на кворум се провали извънредната сесия на ОбС Дупница. Точката беше само една и касаеше включването на община Дупница в МИГ/ Местна инициативна група/, съвместно с община Бобов дол, за кандидатстване за изготвяне на стратегия, с която след това да се кандидатства за финансиране по Програмата за развитие на селските райони, като става дума само само за селата в общината. Срокът за подаване на заявлението в Министерство на земеделието и храните изтича днес.

На заседанието не присъстваха съветниците от ОДБ, Силвия Овчарченска, Йонко Гергов, Първан Дангов, част от общинските съветници от Български демократичен център, както и народните избраници от БСП.

 

Присъствие записаха съветници от ГЕРБ, Методи Стойнев, Станислав Павлов. И въпреки, че по правилник при липса на кворум се обявява почивка и ако след това отново няма кворум заседанието се разпуска, тази извънредна сесия завърши с размяна на реплики между председателят на ОбС и кмета на Дупница и част от присъстващите общински съветници и всъщност заседанието беше прекратено.

 

 

 

„Очевидно на общинските съветници им е омръзнало да ги викат в последният момент и да се узаконява нещо, което не им е обяснено надлежно и прозрачно" коментира Станислав Павлов. Градоначалникът пък репликира, че „колкото и да се пъне г-н Павлов да оправдае отсъствието на съветниците мотивите са ясни".

Това може и да се окаже последната сесия на този общински съвет. Редовните заседания се провеждат в петък, а до 25 септември, когато стартира предизборната кампания остава само един петък - в края на тази седмица. Извънредна сесия ще има, ако бъдат внесени докладни записки.