Ликвидаторът на ВиК- Кюстендил напусна ГЕРБ
Ликвидаторът на ВиК- Кюстендил напусна ГЕРБ / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Заявление за напускане на ПП ГЕРБ е подал ликвидаторът на ВиК- Кюстендил Йордан Лазаров. То е изпратено до Изпълнителната и Контролната комисии на партията. Лазаров припомня в него, че е член на ГЕРБ от създаването й, а преди това, от 2006 година е бил в Сдружение ГЕРБ.
Йордан Лазаров бе една от номинациите за областен управител през 2011 година и кандидат за общински съветник на изборите през същата година.
"От доста време виждам голямо разминаване между думите и делата, голяма доза демагогия, което аз определено не споделям. Срещам голямо разочарование от членовете и по специално от Общинското ръководство на партията. В общинското ръководство се назначиха хора с много нисък морал и обществено доверие. Бившият областен управител Владислав Стойков, използвайки местните медии изсипа куп лъжи и клевети срещу мен, поради което в момента е подсъдим", пише в заявлението си за напускане на ГЕРБ Йордан Лазаров. Той допълва, че никакви мерки не е предприел областния координатор Кирил Калфин.
Лазаров припомня, че е описвал ситуацията и в писмо до приемната на Министерския съвет, докато премиер бе Бойко Борисов.
Ликвидаторът на ВиК- Кюстендил води дела за клевета срещу бившия областен управител Владислав Стойков и кметът на Кюстендил Петър Паунов, като исковете му за по 15 000 лв.
По искане на адвокатът му Ангел Ангелов, за отвод на съдиите от Районен съд- Кюстендил и последвал такъв, делото срещу кметът Петър Паунов е разпределено от ВКС да се гледа в Районен съд- Перник.
Всички съдии от кюстендилския районен съд си направиха отвод и по делото срещу Стойков, като се очаква преразпределението му от ВКС.