Лични лекари свършиха направленията, пишат молби до РЗОК
Лични лекари свършиха направленията, пишат молби до РЗОК / Дарик- Кюстендил, архив

Голяма част от личните лекари на територията на Кюстендилска област свършиха талоните за преглед при специалист или изследвания. Някои от тях са сложили и специални табели на вратите си, че направления няма.
Комисия към РЗОК- Кюстендил разглежда молбите на общопрактикуващите лекари за допълнително отпускане на талони, над лимита, който имат за тримесечието.
"Молбите се удовлетворяват. Касата има 4- процентен резерв от общия лимит за второто тримесечие, който разпределя в такива случаи. Направленията, които са раздадени тази година не са по- малко от броят им през същото тримесечие на 2012 година", коментира за Дарик директорът на РЗОК- Кюстендил д- р Матей Попниколов.
Повечето лични лекари са раздали талоните през месеците април и май и сега през юни, казват на пациентите си ако могат да изчакат до юли. Има GP- та, които пишат бележки до съответните специалисти, с които ги уверяват, че ще дадат талон на съответния болен през следващия месец, така че пациента да не плаща за преглед като неосигурен.