/ netinfo
Израстналата в Дупница LEXI LALEX-АЛЕКСАНДРА ЛОЙКЕР ще представи предпремиерно новата си песен „Сладко” именно в Дупница .

 „Баща ми е германец, а майка ми българка. Аз избрах България! В Германия съм родена, но първите 6 години от щастливото ми детство преминаха в моя град - Дупница.

Творческата ми кариера започна в Германия, където имах шанса да участвувам в мюзикъли като актриса, певица и танцьорка. Преди 2 години се завърнах в България следвайки сърцето и мечтите си!

Студентка съм в НБУ София - Психология на английски език, а едновременно с това се развивам като свободен изпълнител със собствена солова кариера. В първия ми музикален клип “GAME OVER“- режисьорът и сценарист Борислав Костов сътвори многопластова и забавна история, която изискваше от мен актьорска игра.

Много ми помогна професионалното партньорство на актьора Александър Кадиев и разбира се най- вече режисьора. За да бъда на по- високо ниво в следващите си участия започнах да се обучавам в школата по актьорско майсторство на режисьора Борислав Костов.Песента пожъна голям успех”,заяви Лекси. Тя ще представи новата си песен в Дупница на 10 февруари от 20 часа в клуб Галерията.
 
„Идеята за новият музикален клип към песента Сладко, ми хрумна случайно, късно през нощта. Веднага писах на Боби, който бе буден и отговори на съобщението ми. До сутринта сценария беше почти готов.

Тогава започна истинската работа. На снимките на клипа, въпреки изтощителните часове танци, бойни изкуства, смяна на грим и декори купонясвахме и се забавлявахме много и това настроение личи от всеки кадър.

Имах щастието да работя с изявени български творци и професионалисти. Проектът “СЛАДКО” се осъществи с помощта на ПЕТЪР КОСТОВ (БАТЕ ПЕШО) - музика и текст - продуцент на група СКАНДАУ и БОРИСЛАВ КОСТОВ- режисьор и сценарист.

Той е режисирал филмите “ Нощта на мечтите” , “Удари ме” , “Фатум” , както и музикални клипове на групите ПИФ и ОСТАВА).

За моя чест в новият ми музикален клип “СЛАДКО” участвува ИВАЙЛО ИВАНОВ (ИГРАТА).

Моят проект бе подкрепен от известни актьори: ДИМИТЪР ДИМЧЕВ участвал във “Време разделно”, “Записките по българските възстания”, “Без драскотина.” ЦВЯТКО ЦЕНОВ - актьор от филмите “Революция Z”, “ Стъклен дом”, “ Откраднат живот”. АНАСТАСИЯ ЛЕВОРДАШКА - филма “ Шест и едно наум”, участвувала в муз.клип на Тита “ Вудо Кукла” - актриса към Дупнишкия театър “ Невена Коканова”.

КОНСТАНТИН ЛЮНГОВ - водещ заедно с Играта на вечерното шоу “Срещу новините” по БНТ и актьор от постановките “Оле затвори“ и “Капаро за трима”. Останалите участници в муз.клип “СЛАДКО” са актьори от школата на Борислав Костов.

И разбира се специалното участие на танцьорите от DANCE MACHINE- Dupnitsa под ръководството на Александър Димитров, които са моята Дупнишка нишка, от която не иска да се отказвам и забравям. Мисля, че клипа се получи забавен и ще стане популярен, особено ако бъда подкрепена от моите съграждани и приятели от Дупница”, допълни младата певица.