Лекари настояват да им се изплатят заплатите за януари, готвят протести
Лекари настояват да им се изплатят заплатите за януари, готвят протести / netinfo

 Да бъдат преведени незабавно дължимите средства от държавата към кюстендилската болница, настояват от синдикалната организация на КНСБ в МБАЛ "Никола Василиев" - гр. Кюстендил в писмо до министър председателя на РБългария, министрите на финансите и здравеопазването, и президента на КНСБ.

 Решението е взето на проведено общо събрание на 2 март, във връзка с неизплатените трудови възнаграждения за месец януари 2010 год.

 "Ако до една седмица сумата не бъде отпусната, ще бъдем принудени да предприемем всички законни протестни действия.
Настояваме за спазване на между отрасловото споразумение, за да се избегне изострянето на социалното напрежение!", казват още от организацията.

  Здравното заведение не може да изплати възнагражденията, докато не получи финансиране от Здравната каса и Министерството на здравеопазването, коментира за Дарик директорът на болницата д-р Михаил Зортев. Той съобщи, че болница е изплатила днес предварително аванси на персонала, предвид средствата, с които разполага. Платени са и социалните осигуровки на служителите на здравното заведение, но средствата от Здравната каса все още не са приведени.

Проблеми със заплащането имат и специалистите от доболничната помощ и личните лекари.