Лейдис клуб дари 5 200 лв. за ремонт на родилния сектор към АГ отделението
Лейдис клуб дари 5 200 лв. за ремонт на родилния сектор към АГ отделението / Лейдис клуб
5 200 лв. за реновиране на родилния сектор към АГ отделението на кюстендилската болница дариха дамите от Лейдис клуб. Сумата бе събрана по време на благотворителния бал, който те организираха с тази цел.

Благотворителният бал на Лейдис клуб
Лейдис клуб

Албена Карапеткова, Елисавета Абаджиева и Вергиния Цветкова от Лейдис клуб се срещнаха с началника на АГ отделението д- р Валери Томов и изпълнителния директор на болницата д- р Александър Величков, с който подписаха договора за дарение.
 
“Благодаря на Лейдис клуб, за това че тази година решиха всички събрани средства от благотворителния им бал да се за родилен сектор на АГ отделението Благодаря на всички, които се включиха в тази кауза. Сумата ще бъде използвана за реновиране на отделението, ще се направи ВИП стая с всички удобства и ако позволят средствата и може да помогне и болницата, ще направим допълнителен ремонт на всички стаи за родилките. Това е мястото, където се отглеждат в първите им дни новородените деца, целта е да е по- комфортно за майките и бебетата. Искаме да създадем такива условия, които са близки до домашните и младите жени да започнат първите дни от отглеждането на новороденото си в комфортни условия”, каза за Дарик д- р Валери Томов.
 “Нашият град се води застаряващ, за съжаление и, за да имаме младо поколение, трябва да има къде да се ражда, и този специален момент, в който майката взима детето си в ръцете, трябва да бъде в подходяща обстановка. Тук има прекрасни професионалисти и младите дами могат да бъдат в сигурни ръце. Не  е нужно да раждате в други градове, момичета останете тук”, призова Албена Карапеткова.
 
“Сумата е в размер на 5 200 лв., благодарение на всички, които уважиха събитието ни. Много хора ни подкрепиха, благодарим им”, допълни Елисавета Абаджиева.
 
“Ние като майки, като хора, които се грижат за поколението, искаме нашето поколение да живее по- добре, да се отглежда в по- добри условия, да имаме повече условия да увеличаваме поколението, да оставаме в този град”, заключи пред Дарик Вергиния Цветкова.
 
През тази година Лейдис клуб- Кюстендил стана на 10 години. Традиционният им годишен благотворителен бал бе в общинския театър. Сред гостите бяха кметът Петър Паунов и председателят на ОС Михаела Крумова.

Благотворителният бал на Лейдис клуб
Лейдис клуб

В програмата, благотворително взеха участие децата от фолклорен ансамбъл Родолюбие, китарна школа Скерцо, с ръководител Светлин Кирилов, Айра Кафеджиева -пиано, фолклорна формация Гайтанче, с ръководител Гергана Борисова. Танцовата двойка Константин Миленков и Никол Харалампиева от спортен клуб Пауталия. Елита Георгиева очарова гостите с кадифеният си глас. Сценарист и водеща на вечерта бе Станислава Ризова, а нейни основни помощници талантливите- ТРУПАТА.

Благотворителният бал на Лейдис клуб
Лейдис клуб

Благотворителният бал на Лейдис клуб
Лейдис клуб

Благотворителният бал на Лейдис клуб
Лейдис клуб

Благотворителният бал на Лейдис клуб
Лейдис клуб

Дарик- Кюстендил