Легендарните Бело Дугме в Кюстендил!
Легендарните Бело Дугме в Кюстендил! / netinfo

  Една от най- популярните рок- групи през 70-80 години от бивша Югославия- "Бело Дугме" ще изнесе концерт в Кюстендил на 25 септември. Началото е в 19.30 на площад "Велбъжд", концертът е безплатен. В Кюстендил ще пристигнат 12 музиканти, водени от Желко Бебек, откривателят на Горан Брегович. Те ще стоят в Кюстендил 3 дни.

   Сумата,срещу която известните музиканти идват да свирят в Кюстендил остава в тайна.Парите са осигурени от спонсори, общината няма да плати нито лев, категоричен е кметът П. Паунов. Изпълнителите ще подкрепят идеята на Паунов "Зона 50 без визи", за свободен достъп в страната ни на живеещите в граничната зона, сърби и македонци. На концерта в Кюстендил се очаква да дойдат хиляди фенове от съседните страни. "Това е пътят Кюстендил да се превърне в център на Балканите", обобщи Паунов.

 Групата се събра през 2005 г. , след 15 -годишно прекъсване и изнесе концерт в Белград. На него присъстваха над 200 000 души. Горан Брегович събра групата през април 2005 г. за балканско турне, което премина през Белград, Сараево и Загреб. Сега музикантите са отново заедно , за да свирят в Кюстендил. Легендарният Горан Брегович няма да дойде в Кюстендил.