Кюстендилските пилоти нямаха късмет на планинския шампионат
Кюстендилските пилоти нямаха късмет на планинския шампионат / Личен архив

Лош късмет съпровождаше двамата кюстендилски пилоти, които участваха в надпреварата от първия кръг на планинския автомобилен шампионат на България, по трасето от кв. "Еленово" в Благоевград до село Делвино. Кирил Величков излетя от трасето с неговата "Хонда Сивик", с висока скорост, още в самото начало на състезанието.
"Колета буквално полетя и при приземяването, камък удари момче от публиката. За щастие се размина без сериозни наранявания. Раната на момчето е била само порезна и то е изписано от болницата, където беше закарано", разказа за Дарик Величков. Пострадалият фен е 10- годишен.
Другият кюстендилски пилот Христо Анев също губи контрол над автомобила си "Сузуки Суифт" и се завърта на трасето, което го забавя и той финишира 4- ти в своя клас.

Кюстендилските пилоти нямаха късмет на планинския шампионат
netinfo

Кюстендилецът Васил Тодоров-Зендер бе форлойфер, откриващ автомобил и премина пръв по трасето, с неговата "Опел Астра".
Любен Каменов с Мицубиши Лансър Ево спечели първото място в общото класиране, завършвайки с общо време от трите състезателни манша (всеки един от по 4 км) 6:06.96 мин. Макар че Каменов спечели само първото от трите изкачвания, в него разликата с Илия Царски също с Мицубиши Лансър Ево бе толкова голяма (3.43 сек), че Царски победи в другите два манша. Трети в подреждането, въпреки че счупи скоростна кутия е Даниел Живков с Ланча Делта Интеграле.