Кюстендилски ученик спечели 3 награди от състезание по готварство в Лесковац
Кюстендилски ученик спечели 3 награди от състезание по готварство в Лесковац / Иво Кирилов, Дарик радио

Три награди от състезание по готварство в град Лесковац, Сърбия спечели дванайсетокласникът Божидар Долински от Професионална гимназия по туризъм- Кюстендил.Той завоюва първо място за иновация в готвенето, заради използваните подправки и направената марина и сос. Долински спечели второ място за приготвяне на кебапчета и трето място за плескавица.

Кюстендилски ученик спечели 3 награди от състезание по готварство в Лесковац
netinfo

 

В състезанието участваха 7 отбора от България, Сърбия и Македония. Готварската надпревара се прави, като част от празника на Лесковац посветен на готвенето на смляно месо на скара. Всеки от участниците е трябвало да приготви плескавица, кебапчета и по една гозба, която се е определяла по жребии. На Божидар Долински се е паднало приготвянето на котлети.

" Най- трудно на състезанието ми бе приготвянето на марината, но се справих. За мен състезанието бе много полезно.Радвам се, че завоювах тези награди. Една от моите тайни за състезанието бе соевия сос, който липсва на сръбския пазар", заяви Божидар Долински.

 

"Моят ученик го подготвях 1 година. Представи се на много добро ниво. Доволна съм от участието му. На състезанието обменихме много опит с останалите отбори", заяви преподавателката Йорданка Ангелова.