Кюстендилски лекоатлетки сред най- добрите на ДП за жени
Кюстендилски лекоатлетки сред най- добрите на ДП за жени / Дарик-Кюстендил,архив

Силвия Димитрова и Никол Стамболийска от кюстендилският клуб по лека атлетика "Цвети Кирилова" влязоха във финала на 400 метра на Държавното първенство в Сливен за мъже и жени. Силвия Димитрова се класира на шесто място, с резултат 56, 49 сек., а Никол Стамболийска завърши осма, с време 58, 71 секунди. №1 в дисциплината е Ваня Стамболова, с време 53, 83 секунди.
Девойка Кюстендилска пролет 2014- Милена Мирева дебютира успешно при жените, като постигна 5- ти резултат на скок на дължина, с 4, 72 м. Тя участва и в спринта на 200 метра, където даде 14- то време.
„Спортист №3 на Кюстендил" за 2008 година, Михаела Методиева, която завърши Спортното училище в Кюстендил е отново републиканска шампионка на хвърляне на чук. Тя представя клуб КЛАСА, постигна 51, 50 метра и остави далеч зад себе си конкуренцията.
"Най- вероятно Никол Стамболийска ще вземе участие на още два турнира, но ще преценяваме в движение. От нея можеше да се очаква повече, въпреки че този сезон за нея бе впечатляващ и успешен. В края на месец май, тя бе абитуриентка и това също се отрази на резултатите й, но бъдещето е пред нея, само да е здрава", коментира треньорката Цветелина Кирилова.