Кюстендилски лекоатлети загатнаха за възможностите си
Кюстендилски лекоатлети загатнаха за възможностите си / Дарик- Кюстендил

Спортист №3 на Кюстендил за 2010 година- Мартин Димитров се класира на 5- то място в бягането на 400 метра, на републиканското първенство по лека атлетика в зала, за юноши и девойки младша възраст. Мартин Димитров, както и останалите състезатели на кюстендилския клуб "Пауталия" обаче се състезаваха в по- горна възрастова група, за трупане но опит.

Юлия Димитрова завърши 5- та на скок на височина и 8- ма на 400 метра, а Благослав Семерджиев се класира 6- ти на 60 метра с препятствия. Мирослава Мицова финишира с 11- то време на 1 500 метра, а Алекс Сърбински и 10- ти на 400 м.

Клуб "Пауталия" участва и с щафета на 4х200 метра, но без най- добрите си две спринтьорки се класира на 13- то място. Болни са- Никол Стамболийска и Габриела Георгиева, каза треньорът Вергил Анастасов, който води групата заедно с колегата си Владимир Табаков.

"Проверихме си силите. Юлия примерно е скачала тази зима само два пъти висок скок и то с шапка и ръкавици. Благодарен съм, че децата издържаха и тренираха при тези ниски температури и мръсна зала", каза Анастасов.

Надеждите на треньори и състезатели за по- добро представяне са свързани с републиканското първенство за момичета и момчета до 14 и до 16 години, което е тази събота и неделя.