Кюстендилски деца с награди от Националния конкурс „Принц и принцеса на България 2016,
Кюстендилски деца с награди от Националния конкурс „Принц и принцеса на България 2016, / netinfo

Кюстендилски деца завоюваха призовиместа на Националния конкурс „Принц и принцеса на България 2016", организиран от Арт компания „Нови звезди".
Класиралите се участници на регионалния конкурс „Принц и принцеса на Кюстендил": Никола Ряпов - 4 години, Михаела Маврева - 5 години, Анна-Мария Николова - 7 години, Елиза Ангелова - 8 години и Радослав Йорданов - 9 години, Божидар Радославов - 9 години, част от звездното детско жури,
представиха родния град на Националния конкурс „Принц и принцеса на България - 2016", които се проведе в к.к. Албена от 3-5 юни под мотото „Моя страна, моя България".

 

 


Първата вечер участниците в конкурса, подкрепени от родителите сидефилираха из комплекса с национални носии, след дефилето участниците представиха града в които са родени и живеят, разказаха историята на Кюстендил,представиха празниците които се организират в него и запознаха всички с културните му забележителности.

 

 

 


Втората вечер децата показах своите таланти и очароваха взискателното жури с тях. Вечерта продължи на брега на морето, като участниците бяха облечени с костюми на морска тематика, където всички посрещнаха Нептун. Децата представиха костюмите си на журито и празника продължи с дефиле на родителите и дискотека. След усилени репетиции, фотосесии, забавни моменти с нови приятели дойде дългоочакваната вечер конкурса за избора на принц и принцеса на България, които премина в три тура. Участниците дефилираха в народни носии, униформи на конкурса и официални тоалети. Между туровете детското звездно жури представи колекцията пролет - лято на магазин - Барбарони.
Със своите изящни рокли като излезли от света на приказките малките принцеси, като лебеди дефилираха на сцената придружени от своите принцове. Сцената се изпълни с красивите и грейнали лица на децата, изящните разноцветни рокли на малките принцеси и стилни и елегантни костюми на малките господа. Конкурса завърши с песента на Емил Димитров „Моя страна, моя България", която беше изпята от участниците.

 

 


Божидар Радославов се справи с нелесната задача да предаде своя опит на малките ни принцове и принцеси, които са негови достойни наследници. Като част от детското звездно жури, той постоянно ги подкрепяше и напътстваше.