Кюстендилската болница в действие
Кюстендилската болница в действие / netinfo

  С два проекта пред структурните фондове на ЕС ще кандидатства кюстендилската болница, съобщи управителят д-р Михаил Зортев. От 400 хил. лв. до 5 млн. лв. финансиране предвижда оперативна програма  "Регионално развитие" за болници с държавно участие, за ремонтни дейности, реконструкция и оборудване. Проектът трябва да бъде изготвен до 20 юли, а работата по него вече започна, съобщиха от ръководството на болницата. Финансовата помощ по този проект е безвъзмездна.

  Вторият проект, по който ще кандидатства здравното заведение е по линия на оперативна програма "Човешки ресурси".

  През тази година кюстендилската болница е получила финансиране за близо 550 хил. лв. за ремонт на отделения.  За миналата година по искане на болницата са отпуснати средства за модернизация на медицинското оборудване в спешния център и ОАРИЛ, купуване на компютърен томограф, ремонт на хирургичното, вътрешно и пневмофтизиатрично отделения, ремонт на покрива на основния блок, отоплителна инсталация и др.

  В момента продължава и санирането на сградата на здравното заведение, за което бяха отпуснати 562 хил. лв. по линия на фонд Енергийна ефективност.