Кюстендилската болница ще предлага коронарографии, топ лекари идват в града?
Кюстендилската болница ще предлага коронарографии, топ лекари идват в града? / Дарик- Кюстендил,архив

Кюстендилската болница започва изграждането на Интервенционална кардиологична лаборатория. Проектът е публично- частно партньорство.
"Това е нова високо специализирана дейност, свързана с правене на коронарографии, лечение на сърдечно- съдови заболявания.За целта ще има хора със съответната квалификация, опит и лиценз за извършване на тази дейност. Не само лекари, но и медицински сестри, които ще бъдат доведени, ще живеят и ще работят в Кюстендил. Това е един продължителен процес, който костваше много усилия и време, през последните 1, 5 години", каза пред Дарик директорът на лечебното заведение д- р Александър Величков. Той очаква лабораторията да бъде готова най- рано след 6 месеца.
Предстои изграждането, доставка на медицинска апаратура, набавянето на разрешително от Агенцията по ядрено регулиране, промяна на разрешителното на болницата.
"Изключително голяма е инвестицията, тя не е собствена на болницата. При посещението на министъра на здравеопазването, коментирах с д- р Андреева идеята и публично- частното партньорство и тя вече даде положително становище. Сума не мога да назова в момента, тъй като не е обект на инвестиция от болницата. Парите са по- малкият проблем. По- големият е- наличието на квалифицирани медицински специалисти, които да дойдат и да работят в Кюстендил, и такива ще има", каза още д- р Величков.