Кюстендилка протестира срещу мобилен оператор, спорни са еротични СМС- си
Кюстендилка протестира срещу мобилен оператор, спорни са еротични СМС- си / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Кюстендилката Соня Младенова протестира днес пред офиса на един от мобилните оператори в града. Тя има необходимото разрешение за протеста от кмета на община Кюстендил, за времето от 10- 20 часа. Направен е опит, чрез собствениците на сградата, тя да бъде изгонена от мястото, което си е избрала да протестира.

Соня Младенова оспорва последната фактура / 18.02- 18.03. 2014 г. / за 4- те карти в група, които използва семейството й. На 24 .02 са спрени и 4 карти, защото е надвишен лимита им.
"На жалбата, която подадох до мобилния оператор, ми отговориха, че от едни от нашите номера, през 2- 3 секунди са пускани постоянно СМС- си от Секс чатове и чатове за запознанства. Не е вярно, картата я ползва сина ми. Номера, към който са пращани СМС- сите е на момиче, негова съквартирантка, с която нямат връзка. Тя ще си извади разпечатка, защото това е тормоз и към нея. Синът ми работи в пицария, 16 ч. на ден, на 33 години е, не се занимава с такива неща", категорична е Соня Младенова. Тя е трета група инвалидност, има диабет и е на инсулин, а титуляр на сметката е нейната свекърва, която е втора група инвалидност.
Протестиращата кюстендилка е поискала от мобилния оператор разпечатка на хартиен носител, получила е за 6 месеца назад, но без последния месец. Обяснението е, че все още не е излязла .
"Сега трябва нова молба да подам, да платя отново 7, 50 лв. Обърнах се към Комисията за регулиране на съобщенията и към Комисията за защита на потребителите. Оспорвам цялата сума от 270 лв. за последния месец. Преди 2 месеца платих 200 лв., защото твърдят, че синът ми влиза през техния интернет, без това да е вярно. Моята следваща стъпка е да подам жалба в съда. Всичко ще откажа да плащам и ще се съдим. При положение, че се подиграват с Вас, Вие ще плащате ли? Изкараха сина ми, едва ли не секс маниак, съжалявам!", каза пред Дарик Соня Младенова.
Соня Младенова
Спонтанно е започнала и подписка, като подкрепа на протеста и срещу мобилния оператор са изразили 10 души.
От местния офис на мобилния оператор отказаха коментар, като сме готови да публикуваме техен отговор.
В писмо до Соня Младенова, от фирмата пишат: "Изпращането на съобщения от страна на 3- ти лица или по невнимание на потребителя е за сметка на абоната и не може да бъде възпрепятствано от оператора".
Синът на Младенова е казал, че получава съобщения, които се таксуват в сметката му, при отварянето им.