Кюстендилец с шанс за Олимпиадата във Ванкувър. Ориентировачите взеха купа Пирин
Кюстендилец с шанс за Олимпиадата във Ванкувър. Ориентировачите взеха купа Пирин / netinfo

Кюстендилският клуб по спортно ориентиране "Руен 92" спечели международното състезание за купа "Пирин 2009", като зае първо място в отборното класиране. То се проведе в парка "Бачиново" в Благоевград.

"Доволен съм от всички състезатели. Най- малките не успяха да вземат медал, но се класираха сред първите6, при много голяма конкуренция. Мога да отлича Георги Йосифов, Марти Тренчев, братята Роберто и Денис Иванови. Борис Йосифов участва този път в "група Елит- до 21 години" и се класира 5- ти, непосредствено след националните състезатели", каза пред Дарик старши треньорът Георги Бургов. Борис стана в началото на месеца балкански шампион с щафетата. Той е на 18 години и тази година завършва ПМГ.

"Чакаме вече снега. Това бе последното състезание по лятно ориентиране, в което участвахме. Габрово ще е домакин на кръг от Световната купа през февруари, като едновременно ще се проведе и Държавното първенство", коментира Бургов. Той следи новините от Финландия, където на състезания и лагер са националите ни по ски- бягане. Неговият син- Иван Бургов и снаха- Антония Григорова участват с амбицията да спечелят квоти за Олимпийските игри във Ванкувър. Двамата сключиха брак на 09.09.2009 година в Кюстендил.