Кюстендилци сред най- добрите по културизъм
Кюстендилци сред най- добрите по културизъм / Личен архив

Кюстендилецът Деян Давидков спечели бронзов медал от републиканското първенство по културизъм в Пловдив. Той бе сред най- добрите при младежите до 23 год., на класически културизъм до 180 см височина. Съотборникът му Васил Михалков участва в представянето на мъжка физика до 178 см и се класира на 10-то място, в конкуренцията на 20 състезатели. Двамата са състезатели в клуб „Аполон", с треньор Антон Пенков.

Кюстендилци сред най- добрите по културизъм
netinfo

„Състезанието е квалификацията за предстоящото Балканско и Европейско първенства в Пловдив. За клуб „Аполон" се състезаваха още 7 мъже и жени, които спечелиха бронзови медали и призови места", каза треньорът Антон Пенков.
„Занимавам се със спорт от 12- годишен. Движението и физическите упражнения са това, което винаги много ме е интересувало и вече се превърна в моя страст.
Исках да тествам психиката и физиката и как тялото реагира на подобен вид стрес. Проведох подготовката си натурално, без употребата на анаболни стероиди и забранени медикаменти. Винаги съм бил за това, човек да бъде естествен и да покаже това което му е дадено от природата! Доволен съм от спечелването на бронзовия медал, защото изпълних целите които си бях поставил на 100 %!", коментира за вестник Наблюдател Деян Давидков.

Друг кюстендилец, Антонио Георгиев участва в 3 състезания по културизъм през последните седмици - турнир за младежи в София, квалификации за Балканското и Европейско първенства и републиканското в Пловдив. Георгиев печели първо място на турнира в столицата, а след това спечели и квалификацията на класически културизъм до 175 см. Антонио Георгиев бе най- добър и на републиканското първенство за младежи до 23 год., до 75 кг.

Кюстендилци сред най- добрите по културизъм
netinfo

Това класиране му дава квота за участие в Балканското първенство в Румъния за младежи в края на седмицата. Антонио Георгиев е на 21 години, състезава се за клуб „Трек България"- София, наследник на клуб „Леон"- Казанлък, с треньор Николай Стоянов.