Кънка Витова и отборът на Пауталия спорт-2005 хванаха най-много риба
Кънка Витова и отборът на Пауталия спорт-2005 хванаха най-много риба / Кънка Витова

Отборът на „Пауталия спорт-2005" спечели купа „Пауталия" на традиционното състезание по спортен риболов на дъно, с 3000 гр. уловена риба. На второ място се класира отборът на СК "Светлина"-Шумен, а на трето СК "Пираните"-София.

Състезанието за купа „Пауталия", организирано от СКХЗУ "Пауталия спорт-2005" е за хора със зрителни увреждания. Както всяка година ,то се проведе на язовир „Извево"-с. Долна Гращица. Язовирът е подходящ за хора със зрителни увреждания и предлага на стената равни условия за състезателите. Участваха отбори от Варна, Шумен, София и Кюстендил.

Отборите бяха от по трима състезатели. Кюстендилският отбор представяха Атанас Захариев, Георги Ряпов и Кънка Витова.

Имаше и награди за най-голяма уловена риба и за първата хваната риба.

„Тази година си върнахме традицията, нашият клуб да печели купата", сподели председателят на клуба Кънка Витова.

В индивидуалното класиране златния медал спечели Кънка Витова. За нея бе и наградата за най-голяма риба - шаран 2820 грама.

На второ място се класира Братой Великов Братоев от отбора на Шумен, а на трето - Атанас Захариев София.

Наградата за първа уловена риба отиде във Варна.

Гост при награждаването беше регионалният председател на Съюза на слепите в България Борислав Лазаров. Той връчи и наградите на победителите.

„Състезанието е от общинския спортен календар и е спонсорирано от община Кюстендил. Благодарим на кмета на общината Петър Паунов и неговия екип за подкрепата и помощта, която ни оказват. Благодаря и на състезателите за духа, който притежават и волята за победа", коментира за Дарик Кънка Витова.