Къде са опасните пътни участъци в областта?
Къде са опасните пътни участъци в областта? / Влади Владимиров

7 са участъците с концентрация на пътно- транспортни произшествия по главен път Е- 79 на територията на Кюстендилска област. Два от тях са преди входа на Дупница, от към София, при разклона за село Яхиново. Два са на околовръстния път на Дупница и 3 в районите на Усойка, разклона за Бобошево и село Мурсалево. Като опасен се очертава и участъка по пътя Кюстендил- Дупница, при разклона за селата Багренци и Граница, каза в ефира на Дарик началникът на КАТ- Пътна полиция Румен Точев.

"Едни от най- участъци са по пътя Кюстендил- София, при село Цървеняно. Причина за произшествията там са основно грешки на водачите, а не пътните условия. Района е сигнализиран с пътни знаци, за участък с концентрация на ПТП и за ограничения на скоростта", коментира Румен Точев.

Началникът на КАТ- Пътна полиция призова от ефира на Дарик водачите на моторни превозни средства и пешеходците в Кюстендил да бъдат с повишено внимание, заради липсата на пътна маркировка. Все още на много места не е положен последния слой асфалт, след строително- ремонтните работи по ИСПА и няма пешеходни пътеки.