Квота за Олимпиадата в Бразилия е целта на Спортист №1 на Кюстендил
Квота за Олимпиадата в Бразилия е целта на Спортист №1 на Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Спортист №1 на Кюстендил за 2014 година, Владислав Методиев благодари за поредното признание за труда му, дъ бъде за 4- ти път "Спортист №1 на Кюстендил".
"Където и да се състезавам в чужбина, като ме питат от къде си, отговарям- от Кюстендил. А и Б в борбата съм научил от Валери Райчев, първият ми треньор. След това имах подкрепата на Георги Илиев, Вечна му памет! Във времето съм отказал не една и де оферти да сменя клубната си принадлежност за повече пари, но останах верен на клуб "Васил и Георги Илиеви", заяви в студиото на Дарик- Кюстендил Методиев.
Неговата следваща голяма цел е Олимпиадата в Бразилия.
"Добре премина 2014 година, имах шанс за по- голям успех, но ме спря контузия. Но, това 7- мо място в света ми дава предимство да се готвя за Олимпиадата. Аз гледам година за година, защото годините ми са повече, полагам по- големи грижи, за да съм във форма. 2015 г., за първи път ще се проведат Европейски игри, по подобие на Азиатските игри, в Азербайджан, след това е Световното първенство, на което се дават квоти за Олимпиадата в Рио, като такива ще получат първите 8 в категориите", каза Владислав Методиев.

Състезателката по скокове на батут от клуб "Евротрамп" Кристияна Кръстева е "Спортист №2 на Кюстендил" за втора поредна година.
"Определено съм много доволна и съм страшно амбицирана да продължа напред. Благодаря на организаторите, в лицето на Дарик радио и община Кюстендил, на журналистите, на спонсорите и на треньорите ми Асен Стоицов и Ангелина Богословова. 2014 година беше успешна за мен, но ще се борим догодина повече, за призовите места. През 2015 година предстои Световно първенство в Одензе, Дания. Нагласата е за влизане на финал и след това битка за призовите места", каза Кристияна Кръстева. През 2014 година тя записа 8- мо място на батут синхрон на Световното първенство в САЩ, 8- мо място и на Европейското първенство в Португалия и 4- то място на ЕП с отбора на България.

Европейската шампионка и вицешампионка по сумо Рос- Мари Маринова от клуб "Крис" е "Спортист №3 на Кюстендил".
"Много доволна съм и изненадана, че съм н тройката. За първи път ми се случва, изживяването е неповторимо. Предстои ми догодина отново ЕП по сумо, очакват ме републикански първенства по джудо, самбо и сумо", каза пред Дарик Маринова, като благодари на своята майка и треньор Офелия Димова.