Купа Независимост
Купа Независимост / СК Евротрамп
Отборът на Украйна спечели Купа Независимост на международния турнир по скокове на батут в Кюстендил. На второ и трето място, малките купи бяха вдигнати от ръцете на състезателите от Термаику- Гърция и Палмос Кавала- Гърция.

Купа Независимост
СК Евротрамп
 

От 21-24 септември в Кюстендил се проведе третото издание на Международния турнир по скокове на батут "Купа Независимост". В турнирът участваха 178 състезатели от пет държави : три отбора от Италия, два от Гърция, младежките национални отбори на Грузия и Украйна и 10 отбора от България.

Купа Независимост
СК Евротрамп

Много национални състезатели от участващите държави, в различните възрастови групи провериха нивото си преди Световното първенство в Санкт Петербург. На съдийската маса имаше представители и на петте държави участнички. Главен съдия на турнира бе Иво Кръстев, който е и създател и организатор на международния турнир.
 
"Много силен турнир, много емоции, сълзи на радост и не само. В дните на турнира се усещаше спортсменство, хъс за победа и се създадоха много приятелства. През цялото време децата говореха и общуваха на един език - езика на летящите хора. Залата трудно събра толкова много състезатели, треньори, съдии и публика. Но това не попречи на приятелската атмосфера. Ние сме батутисти и как по-добре да отпразнуваме независимостта на България освен по този начин, да летим над батута.

Купа Независимост
СК Евротрамп

Благодаря на всички, които ни помогнаха, на всички спонсори и доброжелатели. Градът ни се оживи през тази седмица. Благодаря на Българска федерация по скокове на батут, на Община Кюстендил и на Министерството на спорта. ОГРОМНИ БЛАГОДАРНОСТИ И ВЪЗХИЩЕНИЕ ОТ ПОМОЩТА НА ВСИЧКИ ДОБРОВОЛЦИ!

Купа Независимост
СК Евротрамп

Тези млади хора направиха възможно безпроблемното и доста добре организирано провеждане на турнира. В Кюстендил показахме, че възпитаваме отговорни и инициативни млади хора. Всички делегации са доволни от състезанието, от организацията и споделиха, че градът ни е прекрасен и отново ще ни гостуват. Евротрамп Кюстендил получи много покани за участие в различни международни турнири.", сподели Иво Кръстев, председател на клуба организатор Евротрамп и главен съдия на Купа Независимост.

Купа Независимост
СК Евротрамп
 

От кюстендилският клуб по батут Евротрамп спечелиха четири медала. Кристъл Станкова във възрастова група 9-10 годишни взе златото на двоен мини батут. Димчо Здравков във възрастова група до 8 години се класира втори в олимпийската дисциплина голям батут. Михаил Шалев във възрастова група до 8- годишни взе трето място във същата дисциплина. При синхроните момчета 9-10 годишни Захари Крумов и Димчо Здравков се класираха втори. Евротрамп взе участие с 10 състезатели в малките възрастови групи.

Купа Независимост
СК Евротрамп

Купа Независимост
СК Евротрамп
 

Официални гости на турнира бяха кметът Петър Паунов, председателят на Българска федерация по скокове на батут Стоян Димитров, Мая Лехчанска - представител на Министерството на младежта и спорта, Васил Гиков - управител на спортен комплекс Осогово и общински съветници.

Купа Независимост
СК Евротрамп
 

"Радвам се, че ни уважихте и взехте участие в нашия турнир- Купа Независимост. От показаното ниво на подготовка при младежите стана ясно, че битката на Световното първенство в Санкт Петербург ще бъде доста силна. Пожелавам успех на всички! В Кюстендил тези дни се проведе едно малко европейско първенство, един вид, контрола преди световното. Федерацията винаги ще помага и подкрепя провеждането на такива турнири, които дават шанс на младите хора да премерят сили в спорта ни. До нови срещи и честита победа на медалистите!", с тези думи Стоян Димитров, председателя на Българска федерация по скокове на батут закри турнира.

Купа Независимост
СК Евротрамп

Това е третото издание на Купа Независимост, която се организира от кюстендилския клуб по батут Евротрамп с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Българска федерация по скокове на батут и Община Кюстендил. Турнирът е част от международния спортен календар на Българска федерация по скокове на батут.
 
 
Дарик- Кюстендил