Костадин Катин не се яви на първото заседание по делото за престъпления по служба
Костадин Катин не се яви на първото заседание по делото за престъпления по служба / Дарик, архив

Временно отстраненият от поста кмет на Кочериново Костадин Катин не се яви на  първото заседание по делото, образувано за престъпление по служба. Неговият защитник Вася Пешева представи удостоверение от Общинската избирателна комисия от 22-ри септември, което доказва, че е  кандидат за кмет за предстоящите избори. "Присъствието на подзащитния ми не е задължително, но той държи да участва в процеса", каза адвокат Вася Пешева.  Прокурорът по дело Камелия Стефанова, заместник-административен ръководител на ОП обясни, че с оглед на това обстоятелство, съществува процесуална пречка и ход на делото не следва да се дава.

Заседанието бе отложено за 7-ми ноември. За тогава са призовани и свидетелите от Община Кочериново. Освен това общината може да бъде конституирана и като граждански ищец, каза в залата съдия Пенка Братанова, председател на състава на Кюстендилски окръжен съд.

Свидетелите по делото, които са общо 53, както и 7 вещи  лица ще дадат показания в хода на процеса. Те ще бъдат разпитвани по график. 13 от тях ще бъдат призовани за второ заседание на 23-ти ноември.